Al 20 jaar met veel plezier RT-er!

Met nog een staartje van de griep op de bank werd ik plotseling door mijn man ‘ontvoerd’. Hij had een feestje georganiseerd om het 20 jarig bestaan van @ Lilian Slop RT te vieren. Weken is hij (in het geheim) in de weer geweest om (oud)leerlingen en hun ouders te achterhalen. Een bijna onmogelijke taak maar voor een groot gedeelte gelukt. Zelfs een aantal leerlingen, met ouders, van het eerste uur waren er bij. De middag werd een mooie doorsnede van 20 jaar RT-schap. Als blijvend aandenken heb ik een prachtige map met persoonlijke herinneringen, foto’s en warme woorden. Deze dag, maar sowieso de afgelopen 20 jaar, vergeet ik niet snel en………….voorlopig blijf ik herinneringen opbouwen.

In 1998 begon het op een kleine slaapkamer en ging het eerst verdiende geld in een theepot. Alles wat ik verdiende stopte ik terug in de ‘praktijk’ om materiaal en methoden te kopen. In die tijd werkte ik ook nog als Intern Begeleider op een basisschool. Maar na 8 jaar in vaste dienst, en een al maar groeiende praktijk, waagde ik de sprong in het diepe. Ik besloot om alleen, als ZZP-er, verder te gaan. Samen met mijn gezin verhuisde ik al snel naar een huis met een eigen praktijkruimte. Dat was hard nodig want niet alleen het aantal leerlingen groeide maar ook de spullen ;-).

Nu, na 20 jaar, is de praktijk mijn grote trots. Ik werk elke dag met veel plezier. Niet alleen met de leerlingen maar ook ouders en collega’s van verschillende scholen. Ik voel het als een voorrecht dat ik iedere keer weer het vertrouwen krijg om met een kind te mogen werken. De aandachtspunten van de kinderen lopen uiteen. Of het nu een leer- of gedragsprobleem is, wel of niet met een diagnose, iedere leerling is uniek. Iedere leerling heeft een eigen plan van aanpak nodig. Dat betekent dat je tijd moet krijgen om een kind goed te leren kennen. Daarnaast helpt het als er een  goede samenwerking is met ouders en school (leerkrachten, IB-er en directie). Samen sterk!  Samen een kind de kans geven weer in zichzelf te geloven. Zolang je een persoonlijke groei doormaakt kun je weer in jezelf geloven en durf je van je fouten te leren. Hoe mooi is het als je daar een stukje aan bij kunt dragen. En hoe mooi is het als een leerling dit voor je opschrijft:

‘Lieve Lilian,

Heel erg bedankt dat ik bij jou mag zijn. Jij geeft mij al lang les. Als ik ergens mee zit kan ik dat altijd bij je kwijt. Ik blijf nog een tijdje bij je. En ik vind het altijd leuk om bij je te komen. Dikke knuffel……….’
of
‘Ik was altijd heel blij als jij het klaslokaal binnen kwam om me te halen voor de bijlessen!’

En een oud leerling, die nu zelf les geeft, me toevertrouwde dat ze zelf de ‘Beertjes’ toepast tijdens haar lesgeven.

Daar ga je toch voor door, zeg nou zelf!

Tot de volgende keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.