LBRT, Balans en Mama Vita trakteren

Wat een goed initiatief van de LBRT, oudervereniging Balans en Mama Vita.
Zij hebben hun krachten gebundeld en komen met een gezamenlijke publicatie:

Ouderbetrokkenheid #1

Al jaren ben ik lid van de oudervereniging Balans en haal daar al die jaren zeer waardevolle informatie vandaan. Daarnaast ben ik, inmiddels geregistreerd, lid van de LBRT en heb me over de jaren op velerlei manieren voor deze organisatie ingezet. Ook weten zij mij altijd met het laatste nieuws en ontwikkelingen scherp te houden. Mijn kennis over Mama Vita is nog niet groot maar ga me er zeker in verdiepen.

Via de LBRT kreeg ik deze eerste publicatie digitaal toegezonden en wil hem graag (met toestemming) met jullie delen. Daarnaast ook oproepen om lid te worden als ouder van Balans en als collega misschien wel van Balans of beiden. Een abonnement op dit nieuwe tijdschrift misschien? Want, zoals in de artikelen “De kracht van samenwerking” en “Educatief partnerschap” laten zien, we moeten het samen doen. We zijn elkaars verlengstuk: ouders, ‘school’ en RT.

In ‘Leesproblemen en Dyslexie’ staat goed te lezen wat de huidige stand van zaken is rondom Dyslexie. Het geeft een schat aan doorklik mogelijkheden om nog meer informatie te halen bijvoorbeeld bij de website Dyslexie Centraal. In het artikel ‘Lezen kan altijd!’ wordt er ook nog eens duidelijk aangegeven hoe er bij leesproblemen (allerlei mogelijke achtergronden) gecompenseerd kan worden!  Passendlezen.nl biedt een scala aan mogelijkheden voor PO- en VO-leerlingen. Lees het artikel, zou ik zeggen.

Hoe leuk is het om nu te lezen over sprookjes en hun nut. In het interview met Brian Banks over de kracht van sprookjes, raak je misschien wel geïnspireerd voor de feestdagen. De Sint en Kerstman of……   zijn altijd blij met een goede tip.

Als laatste wil ik jullie wijzen op o.a. vergoedingsmogelijkheden. In het artikel ‘Vragen van ouders aan de Remedial Teacher’ staan een aantal zorgverzekeraars vermeld die hierin tegemoetkomen. Als geregistreerd lid van de LBRT val ik ook onder deze vergoedingsregeling. Dus ook hier geldt: lezen dat stuk.

Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn geraakt om deze eerste publicatie te lezen. Want jullie krijgen het allemaal cadeau, klik daarvoor op de volgende link:
Ouderbetrokkenheid #1

Feedback kan altijd via mijn emailadres  liliansloprt@quicknet.nl en wordt zeker gewaardeerd.

Tot de volgende keer

🙂  Lilian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.